lördag 9 augusti 2014

Semester - värme & loppis

Måndag : Vi kopplade vagn .... nej , när vi packat vagnen upptäcktes ett missöde hemmavid . Inställd semester . Suck !  Då det hela var avklarat ett och ett halvt dygn senare , tittade vi på varann och sa ganska unisont - ska vi åka .. NU ? Japp! Vi packade ihop och drog söderut kl.16:45 . Vi flög fram - lite trafik på kvällen gjorde nog susen , få pauser då vi hunnit  ätit de flesta mål redan . Vi kom fram ställde upp vagnen och la oss och sov , vi var framme och kunde börja semestra med vad som kändes som endast ett dygns bortfall .  Onsdag: Maken och sonen tog 1 dopp i den fina poolen . Vi åkte på proviantering och efter ett tips från svägerskan tog vi en tripp där vi fick se andra delar av Kramfors kommun - jodå vi hamnar i Sveriges vackraste kommun i år igen .  En loppis var målet men som vanligt var omgivningarna minst lika sevärd . På kvällen åkte vi med svägerskan med familj till en tjärn för bad och korvgrillning . 

Ett av få loppisfynd hos Erikshjälpen Kramfors . 
Americana  ? - En fantastisk kvinna med en uppmaning jag kan behöva -

varje dag , varje timme - mitt minne är ett minne blott - puhh ..

                                                 
IKEA har funnits i Birsta - Sundsvall  sen 1966 , Sveriges 3:e IKEA varuhus efter Älmhult och Kungens Kurva  . Den som söker retro IKEA kan hitta fina grejer i området . 2 höga bruna plastlampor IKEA 70tal . 

Okända kaffekoppar med Lotus- Chatrineholm liknade dekor , och en otrolig bricka i rödbetsad furu . Tore Borg figurin i bakgrunden .   

Campingen då ? Flogsta camping i Kramfors - rejäla husvagnsplatser , tvål och diskmedel fanns även i år . Det här var utsikten en eftermiddag då de 2 platserna var tomma bredvid oss . I det humana priset ingick även gratis insläpp till den  stoora  härliga pool som finns i anslutning . Det finns även en pool för de minsta . En stor rutschbana , glasskiosk mm  Närhet till centrum , bil för oss , men många verkade gå / cykla av ortsbefolkningen . Torsdag åkte boysen iväg på fisketur med svåger och kusin . Då jag har total vattenskräck åkte jag till Erikshjälpen , tyvärr med Myrorpriser nu för tiden - saker jag såg förra gången stod kvar ... Leksaker var billigt i alla fall Tack ! Sonen var lyrisk över de tågdelar jag hittade . Torsdag fortsatte lugnt och jag började plocka ihop , fredag tog vi det sista som kräver lite mer längd och styrka (maken) . Vagnen lämnades hos svägerskan och vi brassade ner till IKEA för köp av framtida antikviteter ;) . En " Moppe " minibyrå  fanns på en lastpall i slutet av shoppingrundan . Har mitt tjat om globalt behov äntligen gått in hos IKEA ? ;) En sista sväng till svägerska ,svåger och kusin . Koppla vagnen igen och hemmåt - 16:22 . Denna kväll tog det drygt en timma längre . I Foppaland stod bilarna på rad i P-fickor pga av hagel - gissar vi  ??? Vi brassade vidare hem ......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar